Mycket fördelaktigt med ett bergvärmesystem

Priserna för både olja och elektricitet stiger varje år högre och högre. Många husägare överväger alternativen för att hitta ett billigare sätt att värma upp huset på. Bergvärme är ett alternativ som många väljer då det är en pålitlig värmekälla som inte riskerar att ta slut. Den kan på sätt och vis sägas höra till de förnyelsebara energikällorna, då det handlar om energi som utvinns från solen som värmer upp grundvattnet djupt ner i berggrunden. Visst, du måste fortfarande ha en elektrisk pump för att driva systemet och få tillgång till värmen, men i jämförelse med ett eluppvärmt hus är elförbrukningen för pumpen bara en liten bråkdel. 

Ett i stort sett underhållsfritt system 

Systemet är också relativt underhållsfritt. Pumpen kan behöva kontrolleras och justeras ibland, men bortsett från det handlar det mest om att ställa in den temperatur du vill ha i huset under olika tider på dygnet. Många av de moderna pumparna på marknaden idag går också att fjärrstyra via en app eller en sida på internet. Du behöver inte vara hemma för att se till att huset är varmt – perfekt om du åker på semester och vill spara på uppvärmningskostnaderna medan du är borta, men samtidigt mötas av ett varmt hem när du kommer tillbaka.

En investering du har igen

Ett bergvärmesystem har en relativt stor första kostnad för investeringen, men om du har en medelstor eller stor villa kommer det att löna sig efter ett antal år. Dessutom slipper du oroa dig för att denna energikälla kommer att ta slut. Så länge solen lyser kommer den att värma upp grundvattnet och ge dig en stabil värmekälla som finns där år ut och år in. Hur bergvärme fungerar tekniskt mer i detalj kan du läsa om i Wikipedias artikel om bergvärme.

Välj en erfaren entreprenör 

När du överväger att installera ett bergvärmesystem är det viktigt att du hittar en bra och pålitlig entreprenör som ger dig ett bra pris och utför arbetet enligt alla gällande rekommendationer. Många kommuner har ett krav på att man ansöker om tillstånd innan man installerar bergvärme. Det är bra att vara ute i god tid så att du är säker på att kommunen godkänner att systemet installeras i din fastighet. Det är för att skydda grundvattentäkter mot eventuellt läckage som dessa regler finns – ännu ett argument för att anlita någon som vet hur systemen skall vara utformade.

Välkommen

Välkommen till det trygga valet vid installation av bergvärme i Täby. 

Kontakta oss

Klimio AB
Östermalmsgatan 26A
114 26 Stockholm

Telefon: 021-149 400

E-post: kontakt@bergvärmetäby.se

Vi har kompetensen och resurserna för att ta hand om hela din bergvärmeinstallation